Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 4099 Studieforbundet kultur og tradisjon får økonomisk støtte til kurs i fengsel samt fagsamling

Dette ble klart da Stiftelsen UNI i sitt styremøte 10. april 2019 besluttet å innvilge kr. 100.000 til ovennevnte prosjekt.

Studieforbundet kultur og tradisjon har arrangert kurs i fengsel de siste 18 årene, med første kurs i Verdal fengsel så tidlig som i år 2000. Kursene arrangeres i hovedsak ved direkte kontakt mellom Studieforbundets administrasjon og fengselet eller i samarbeid med fagmiljø, men også dels gjennom samarbeid med et lokalt lag i en av våre medlemsorganisasjoner. Deres hovedmål for all virksomhet er å bidra til at alle som bor i Norge skal lære å bli kjent med folkelige tradisjoner og kultuttrykk i skapende og trygge felleskap. Gleden av å ta vare på tradisjoner og gleden av å lære å mestre er i fokus både for Studieforbundet og medlemsorganisasjonene. De har et bredt kontaktnett av lokale lag og ildsjeler over hele landet.

I 2017 og 2018 arrangerte de 21 kurs i fengsler, samt fagsamling for instruktører og kursorganisatorer. I 2018 og 2019 falt tilskuddet over statsbudsjettet bort. Ved hjelp av prosjektmidler fra stiftelsen UNI og stor egeninnsats, har de greid å opprettholde tilbudene i fengslene i 2018. De samme målene er nå satt for 2019.

De ønsker nå å videreutvikle kurs i fengsler og fagdager for instruktører og organisatorer. De ønsker å kjøre ytterligere 14 kurs i fengsler, samt støtte til å arrangere ny fagsamling og nettverkssamling for instruktørene som underviser i fengslene og organisatorer de har knyttet samarbeid opp mot.

Målsetning er å tilbakeføre innsatte og domfelte til samfunnsdeltakelse og gi dem økt livsmestring, samt å hindre tilbakefall til kriminalitet. Spesielt viktig er det å forberede og gjøre lettere tilbakeføringen til samfunnet etter endt straffegjennomføring. Bruk av metoder som musikk, yoga og teater er vektlagt, og kvinner er en prioritert gruppe for tiltak. Studieforbundet mener kunnskap og mestring er en forutsetning for å kunne ha et godt liv.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss