Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 4092 Stiftelsen Buskerudmuseet får økonomisk støtte til istandsetting av Hagan, Christian Skredsvigs kunstnerhjem

Dette ble klart da Stiftelsen UNI i sitt styremøte 10. april 2019 besluttet å innvilge kr. 142.764 til ovennevnte prosjekt.

«Hagan» er et av landets best bevarte kunstnerhjem fra gullalderen i norsk malerkunst. Her bodde maleren Christian Skredsvig (1854–1924) i 30 år. Skredsvig er mest kjent i Norge for malerier som «Seljefløyten» og «Idyll», men fikk tidlig stor suksess i Paris med sine dyremalerier.

Både huset og interiøret har stått urørt siden maleren og forfatteren og hans familie bodde der. På veggene henger hans egne og kunstvenners malerier og tegninger, til sammen ca. 150 originalarbeider.

Hagan ligger øverst oppe i Eggedal, Sigdal kommune. Her presenteres hjemmet til maleren Christian Skredsvig, slik det har stått siden maleren selv bodde her. Kunstnerhjemmet sto ferdig i 1898 og er et unikt hjem som i sin tid ble bygget ut ifra en gammel låve og et gammelt møller hus. Huset er jevnlig vedlikeholdt og det ble gjort en større renovasjon av bygget da det offisielt ble gjort om til et museum i 1971. Siden den gang har det kun vært behov for mindre vedlikeholdstiltak.

De ønsker nå å utbedre en større vannskade i 1. etg.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss