Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 4087 Helgeland Museum, avd. Rødøy, får økonomisk støtte til diverse sikring ved Falch Gamle Handelssted

Dette ble klart da Stiftelsen UNI i sitt styremøte 10. april 2019 besluttet å innvilge kr. 48.940 til ovennevnte prosjekt.

Stiftelsen Helgeland Museum har 18 avdelinger, en i hver av de 18 kommunene på Helgeland. Avdeling Rødøy ligger lengst nord, og har vært med i Helgeland Museum siden 2015. Avdeling Rødøy har en fast tilsatt og driver med formidling av nyere fisker- og lokalhistorie, bygningsvern og samlingsforvaltning.

Falch Gamle Handelssted som ligger i Tjongsfjord, har åpent hver dag i sommersesongen. I fjor var det innom ca. 700 gjester på museet i sesongen, og det ble nedlagt 225 timer med frivillig arbeid.

Stiftelsen Falch Gamle Handelssted har vært tidligere eiet av museet, men eiendommen har nå blitt overført til Rødøy historielag.

Anlegget består av tre bygninger. Den eldste, storbrygga, var ferdig oppført i 1907, og ble flyttet til nåværende plassering i 1920. Da ble også butikkbygningen bygd, denne henger samen med storbrygga på den ene kortveggen. «Lille-brygga» ble flyttet til stedet et par år senere. Etter en solid restaurering utført fra 1987, fremstår det som et autentisk fjordhandelssted. Originalt butikkinteriør i landhandelen er intakt og i god stand.

Samlingen inneholder ca. 3000 registrerte gjenstander, gamle fiskeredskaper, ti båter og et mangfold av eldre butikkvarer.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss