Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 4085 Kristen Besøkstjeneste får økonomisk støtte til kjøp av brukt varebil for transport av mat

Dette ble klart da Stiftelsen UNI i sitt styremøte 10. april 2019 besluttet å innvilge kr. 100.000 til ovennevnte prosjekt.

Kristen Besøkstjeneste er en veldedig forening som driver med kristen-sosialt arbeid i og utenfor institusjon. De siste årene har hovedaktiviteten vært matutdeling til vanskeligstilte familier og enkeltmennesker.

Matsentralen Oslo var deres viktigste leverandør i 2018. Kristen besøkstjeneste var initiativtaker til etableringen av Matsentralen Vestfold og Telemark. Matsentralen Vestfold og Telemark blir nå deres hovedsamarbeidspartner og -leverandør.

Siden 2013 har Kristen Besøkstjeneste hatt lokaler i Stokke sentrum hvor de har samlinger med mennesker i forskjellige livssituasjoner og samfunnslag. To dager i uken har de åpent hus hvor folk kan komme og hente gratis klær, mat og andre husholdningsartikler, og ta del i et enkelt kafe- og aktivitetstilbud, med biljard, bordtennis, brettspill, og «den gode samtalen».

Kristen Besøkstjeneste delte ut ca. 70 tonn mat i 2018, som tilsvarer 140.000 måltider. Dette sparte miljøet for 210 000 kg cO2- utslipp. De har hjulpet mer enn 1000 mennesker.

De ønsker nå å gå til innkjøp av en «ny» brukt varebil for å sikre videre drift av matutlevering da den gamle varebilen snart er utradert.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss