Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 4084 Valldal Gjestgiveri får økonomisk støtte til gjenoppbygging av «Gamle Sylte Hotel»

Dette ble klart da Stiftelsen UNI i sitt styremøte 10. april 2019 besluttet å innvilge kr. 80.000 til ovennevnte prosjekt.

Valldal Gjestgiveri er et familiedrevet hotell. Gamle Sylte Hotell ble åpnet rundt 1870 årene. Huset fikk bygd på en etasje i 1930-åra. Det var et familiedrevet hotell i flere generasjoner før det i 1960 årene ble stengt for gjester. Det har siden dette delvis vært brukt som bolig, men også stått mye tomt og til forfall. Bygget i seg selv har en veldig spennende historie med flere påbygginger/utvidelser, kongebesøk i forbindelse med åpning av Trollstigen, Nazi «okkupert» under 2. verdenskrig, osv.

Søker kjøpte hotellet med den hensikt å sette det i stand igjen for overnattings-virksomhet. Hotellet skal settes i stand igjen til sin fordums prakt. Stilen de ønsker for hotellet er «Historismen» som var fra midten av 1800 tallet til tidlig 1900 tallet. Dette for å føre Hotellet tilbake til sin opprinnelse med tanke på stil og utførelse, samt å belyse en viktig tidsepoke for norsk reiseliv, spesielt i Fjord-Norge. Det er en del tekniske utfordringer med å gjøre et gammelt bygg godkjent for overnattingsvirksomhet igjen, samt en del fordyrende sider ved å gjøre disse oppgraderingene i tråd med stilen og utførelsen som bygget fortjener.

Man ser på gjenåpningen av "Gamle Sylte Hotell" som et svært positivt tiltak for å bevare bygget og historien, og det søkes derfor om midler for å gjennomføre de branntekniske oppgraderingene som kreves for dette.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss