Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 4077 Sør-Troms museum får økonomisk støtte til årlig sikkerhetskontroll av seilskuta «Anna Rogde»

Dette ble klart da Stiftelsen UNI i sitt styremøte 10. april 2019 besluttet å innvilge kr. 50.000 til ovennevnte prosjekt.

«Anna Rogde» er Norges 5. største seilskute, den eneste i Nord-Norge. Det er en tidligere frakteskute, men har i dag passasjersertifikat for inntil 60 personer.

Skonnerten Anna Rogde brukes til formidling til både unge og eldre, seiling med frivillig mannskap, og kundeturer for egeninntjening. Det er en praktskute, men er dessverre underfinansiert fra det offentlige. På grunn av mindre tilgang på frivillige og kvalifisert mannskap er inntektsbringende turer utfordrende å få til.

For å kunne beholde sine sertifikater, må skuta ha nødvendig sikkerhetsutstyr på plass. Utstyr og rutiner som skal sikre mannskap og passasjerer, samt forsvarlig drift av skuten. Et ansvar som museet er særdeles opptatt av, og som medfører en betydelig årlig kostnad.

«Anna Rogde» er en flott maritim ambassadør for Norge, både langs kysten vår og i utland.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss