Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 4065 1. Sannisdal Speidergruppe får økonomisk støtte til utstyr for økt sikkerhet på losskøyta «Karen Sophie II»

Dette ble klart da Stiftelsen UNI i sitt styremøte 10. april 2019 besluttet å innvilge kr. 51.000 til ovennevnte prosjekt.

Hovedelementet i prosjektet «Kystkultur for Ungdom» er deres Colin Archer losskøyte «Karen Sophie II» på 32 fot. Båten ble kjøpt inn i mai 2015. Båten het tidligere «Troja». Skøyta er et godt redskap for å drive barne- og ungdomsarbeidet, en seilskøyte med god plass og et solid skrog, nå med restaurert dekk og skutesider, nytt storseil og fokk.

De søker om midler til å øke sikkerheten for ungdommer og voksne som er med i det praktiske opplæringsarbeidet de har om bord i seilskøyta «Karen Sophie II».

Det skal bl.a. kjøpes inn en redningsflåte og flytedrakter til 14 personer.

Kragerø Kystlag og 1. Sannidal speidergruppe har hovedansvar for vedlikehold og tilsyn med båten. Dette skal også være en del av aktivitetstilbudet til speiderne i gruppa, som på denne måten får prøve seg i tradisjonelt stell og vedlikehold av en trebåt.

Når båten er sjøsatt brukes den til å gi speideren og annen ungdom opplæring i å seile med gaffelseil, som utgangspunkt for å lære sjøvett og sikkerhet til sjøs. Aktivitetene i en slik tradisjonell seilskøyte gir mulighet til mange fine opplevelser i vår flotte skjærgård.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss