Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 4062 Nedre Valland – Nes Grendelag får økonomisk støtte til restaurering av båtbyggerverkstedet i Holmsund

Dette ble klart da Stiftelsen UNI i sitt styremøte 10. april 2019 besluttet å innvilge kr. 50.000 til ovennevnte prosjekt.

Hovedhuset, eldhuset og verkstedet på Holmsund gård ble bygd i 1878.
Den norske staten kjøpte småbruket Holmsund til offentlig friluftslivsområde i 1993. Kvam Herad har ansvar for for-valtingen og samarbeider med Bergen og Omland Friluftsråd (BOF) om tilsyn og stell. Området er mye brukt om sommeren til bading, soling, grilling, ballspill og leik. Ved sjøen står bord, benker og en grill klar til bruk. Området er tilrettelagt for rullestol og barnevogn.

Hovedhuset er i dag brukt som dagtilbud for psykisk helse i kommunen, og Kvam Herad har bygd gode offentlige toalett i grunn-etasjen. Naustet blir disponert av kajakklubben og speiderne.

Nedre Valland og Nes Grendelag ser et stort potensial i Holmsund. De ønsker å ha en trivelig badeplass og rekreasjonsområde i grenda og ikke forfalne hus. Holmsund er eid av staten og forvaltet av kommunen. Siden kommunen ikke har hatt kapasitet til å prioritere de gamle husene, har grendelaget, etter avtale med kommunen, renovert eldhuset og hønsehuset på Holmen og har årlige dugnader for å holde kulturlandskapet i hevd. Holmen var ganske så overgrodd. Nå framstår den igjen som en del av kulturlandskapet, og innbyr til rekreasjon.
Grendelaget har også vært opptatt av å ta vare på båtbygger-verkstedet.

I høst har Nedre Valland, Nes Grendelag og Kvam Herad gjort avtale om å berge bygget.

Arbeidet med å berge båtbyggerverkstedet i Holmsund er nå godt i gang. Midlene er begynt å komme inn. Arbeidet er tenkt startet til våren 2019 og planlegges fullført i løpet av 2019.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss