Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 4061 Helgeland Museum, avd. Rana Museum, får økonomisk støtte til diverse sikring

Dette ble klart da Stiftelsen UNI i sitt styremøte 10. april 2019 besluttet å innvilge kr. 250.000 til ovennevnte prosjekt.

Rana museum ble etablert i Mo i Rana i 1910, og har i dag et personale på 8 fast ansatte. Museet har vitenskapelig ansatte på naturhistoriske og kulturhistoriske fagområder, samt driftspersonell knyttet til formidling, resepsjon/marked og håndverk/driftsteknikk.

I forbindelse med konsolideringen av norske museer, inngikk Rana kommune i 2004 en avtale om at Rana museum tilsluttes Stiftelsen Helgeland museum. Rana Museum har etter dette vært en avdeling i Helgeland Museum. Tematisk skal avdelingen formidle Helgelands naturhistorie, og modernisering og industrialisering av Helgeland ca. 1860 — 2000 - i et nasjonalt perspektiv.

1. juni 2018 flyttet museet til midlertidige lokaler i Fjordsenteret. Den 13. juni 2019 gjenåpner museet i nye helt nye og tilrettelagte lokaler i Fjordsenteret.

Fjordsenteret ble 1. juli 2017 kjøpt av Museumsgården AS som nye lokaler til Rana museum. Museumsgården AS er et eiendomsselskap som har som formål å eie, forvalte og drifte bygninger for Rana museum. Museumsgården er et selskap eid av Rana kommune (91,6 %) og Rana historielag (8,4 %). På vegne av Rana museum inngikk Helgeland museum i 2017 en avtale med Museumsgården AS om leie av 3.300 m2 i Fjordsenterets 1. etasje. Museet samler med dette sitt driftsareal i en bygning som er godt tilpasset formålet.

Fjordsenteret er totalrehabilitert og fremstår som nytt. Senteret var tidligere et kjøpesenter plassert ved Mo i Ranas sentrumskjerne i tillegg til utleieleiligheter for asylsøkere. Bygningen har en sentral plassering, med direkte atkomst fra E6 og E12.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss