Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 4058 Oplandske Dampskibsselskap – DS Skibladner får økonomisk støtte til reparasjon av Skibladner-huset

Dette ble klart da Stiftelsen UNI i sitt styremøte 10. april 2019 besluttet å innvilge kr. 160.000 til ovennevnte prosjekt.

Skibladner er i våre dager først og fremst turistskip. Skibladner gjør det mulig for de reisende, i fullt monn, å oppleve Mjøslandskapet slik det bør sees - fra sjøsiden.

DS "Skibladner" ble bygget ved Motala Verksted i Sverige i 1854 – 1856. Ombygget av Akers Mek. Verksted i 1888. Forlenget 20 fot, ny dampmaskin og kjeler. Samme maskin i dag. De opprinnelige dampkjelene var kullfyrt. Ombygget for bruk av olje i 1920, og ble skiftet ut med nye kjeler i 1983. Skipet ble vernet i 2006.

Vernebygget ble innviet i 2002, finansiert av bl.a. Stiftelsen UNI.
Bygget ble satt opp for å verne Norges første fredede fartøy mot nedbør, sol og vind gjennom vinteropplag. Bygget har vist seg å fungere svært bra, men har i dag et vesentlig behov for vedlikehold og fornying. Bygget eies av Stiftelsen vernebygg for Skibladner på Gjøvik, men leies av AS Oplandske Dampskibsselskap.

Vernebygget er av stor betydning for ivaretakelse av skipet.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss