Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 4044 Stiftelsen Evju Bygdetun får økonomisk støtte til bygging av arkivkjeller

Dette ble klart da Stiftelsen UNI i sitt styremøte 10. april 2019 besluttet å innvilge kr. 100.000 til ovennevnte prosjekt.

Forsamlingshuset Sjodar skal flyttes fra Nordagutu til Evju Bygdetun. I den forbindelse ønsker Bygdetunet å bygge en arkivkjeller under forsamlingshuset.

Evju Bygdetun er i bruk av unge og eldre hele året. Her samles interessegrupper til bunadssøm, folkedans, fotoregistrering, ølbrygging, tradisjonsmat, urtehage og aktiviteter i kulturlandskapet. De har undervisning i kulturarv for flere klassetrinn i Den kulturelle skulesekken og samarbeid med flere studier ved Universitetet i Sørøst Norge.

Tunet og kulturlandskapet med rasteplasser ned mot elva er alltid åpent for folk. Stiftelsen Evju Bygdetun driver i dag jorda, skogen og forvalter 16 gårdshus med aktiviteter knyttet til formidling av kulturarv mot barn og unge, lokalbefolkning og turister.

Evju Bygdetun har gjennom mange år arbeidet for å kunne bygge arkiv med brannsikre magasin og studierom. Ansvar for drift av Sauherad lokalhistoriske arkiv, ble overført til Stiftelsen Evju Bygdetun i 2018.

Forsamlingshuset Sjodar ble bygd i 1922. Det er fare for at huset vil forfalle om det ikke blir flyttet til Evju. Evju Bygdetun vil også kunne benytte dette lokalet ved større arrangement. Ved å kombinere bygging av ny arkivkjeller under det tilflyttede ungdomshuset Sjodar, vil Evju Bygdetun kunne oppfylle flere av måla for sin egen drift.

Stiftelsen ønsker å ta vare på forsamlingshuset Sjodar i den stil og arkitektoniske form det har i dag, med de originale materialene.
Flytting av Sjodar starter våren 2020 og innredning av arkivkjelleren kan gjøres parallelt.

Målet er at arkivkjelleren står ferdig til bruk våren 2021 og forsamlingshuset Sjodar er ferdig restaurert til å kunne feire 100 - års jubileum sommeren 2022 med fylkeskappleik i Nye Sjodar på Evju Bygdetun.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss