Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 4017 Kystmuseet får økonomisk støtte til prosjekt «Bedre tilgjengelighet»

Dette ble klart da Stiftelsen UNI i sitt styremøte 6. februar 2019 besluttet å innvilge
kr. 400.000 til ovennevnte prosjekt

Museene i Sør-Trøndelag AS er en driftsorganisasjon som driver ni museumsenheter i den søndre delen av Trøndelag fylke. Aksjonærene er det offentlige gjennom fylkeskommunen og fem vertskommuner og eierstiftelsene, som eier bygninger, eiendommer og samlinger. En av disse eierstiftelsene er Stiftelsen Kystmuseet i Sør-Trøndelag (Kystmuseet), som blant annet eier museumsbygget (det tidligere meieriet) i Fillan på Hitra. Dette er i dag Kystmuseets hovedbase.

Kystmuseets hovedbase er en solid murbygning i typisk «meieristil» fra 1959. Siden de overtok bygget i 1995, har det pågått et kontinuerlig arbeid med å omgjøre bygningen fra et noe gammeldags næringsmiddelbygg til en moderne kulturarena og åpen møteplass. Dette har man i stor grad lyktes med, først og fremst gjennom grundig planlegging og stor tålmodighet. I dag besøker rundt 20.000 personer dette bygget hvert år, og bygget fungerer som et kulturhus for tettstedet Fillan og for Hitra kommune.

En av de virkelig store utfordringene ved å endre bruksområdet for dette eldre bygget, har vært å etablere universell utforming tilpasset dagens krav. Dette er for lengst gjennomført i byggets hovedplan, med foaje, galleri og amfisal. Også i underetasjen, hvor museet har sine basisutstillinger, har bevegelseshemmede og synshemmede tilgang, men ikke på en tilfredsstillende måte. For å besøke dette området, må rullestolbrukere og andre som har vanskeligheter med å gå trapper, gå rundt på utsiden av bygget og komme inn i utstillingene gjennom en nødutgang.

Gjennom dialog med Hitra kommunes brukerråd og LDO har Kystmuseet lovet å installere heis i bygget.

Når heisen er på plass, trappen fra heisen og ned til utstillingsnivået ombygges. Det er også ønskelig å oppdatere og utbedre lyssetting og lydanlegget i utstillingen «Folket i Flatvika».

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss