Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 4012 Stiftelsen Tønsberg Kystkultursenter får økonomisk støtte til oppgradering av sprinkelanlegg på Riggerloftet

Dette ble klart da Stiftelsen UNI i sitt styremøte 6. februar 2019 besluttet å innvilge
kr. 67.427 til dette formålet

Tønsberg Kystkultursenter ligger vakkert til på Nøtterøysiden av Kanalen i Tønsberg. Senteret er tilholdssted for Loggen Kystlag og ishavsskuta Berntine. Loggen kystlag har ansvaret for driften av de fem bygningene på senteret: Riggerloftet, Sjøbua, Ladestasjonen, Verstedet og Torpedomagasinet. Hver tirsdag samles medlemmene til felles samvær i arbeidsgrupper og til dugnadsinnsats på bygninger, anlegg og båter.

Stiftelsen Tønsberg Kystkultursenter (STK) ble etablert som en ideell ikke-økonomisk stiftelse i 1991. Stiftelsen har inngått en avtale med Tønsberg Kommune om vederlagsfri disposisjonsrett til området. Stiftelsen er eier av alle bygningene og har stått for den ytre restaureringen av bygningene. Loggen Kystlag har ansvar for den indre restaureringen.

Driften av Riggerloftet ble flyttet til senteret i november 1993. STK overtok samtidig Sjøbua fra ScanRope og området som siden er utviklet til slipp. Riggerloftet er en laftet tømmerbygning i 4 etasjer, opprinnelig bygget som kornmagasin på Bolærne i 1770-årene, og flyttet inn til Kaldnes under Napoleonskrigen.

Restaureringsarbeidene på Tønsberg Kystkultursenter startet i 1992, og i 1996 startet, restaureringen av Riggerloftet. Fortsatt foregår det her utviklingsarbeider innvendig.

Riggerloftet ved Tønsberg Kystkultursenter har et tåkesprinkler-anlegg som kontrolleres og vedlikeholdes regelmessig. Anlegget er i sin helhet en gave fra stiftelsen UNI og ble satt i drift etter at Riggerloftet var ferdig restaurert i 2006. Riggerloftet er i flittig bruk og er en viktig ressurs i kystkulturarbeidet. Her finnes krambod med bakerovn, møbel- og tauverk-verksted, historisk utstilling om virksomheter langs kanalen, anretningskjøkken, sal med plass til 50 middagsgjester, salonger, arkiv og lokaler for tekstilgruppa.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss