Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 4011 Salten Veteranbåtlag får økonomisk støtte til nye vester for M/S Blomøy og M/S Bolga

Dette ble klart da Stiftelsen UNI i sitt styremøte 6. februar 2019 besluttet å innvilge
kr. 36.000 til ovennevnte prosjekt

Salten veteranbåtlag har siden 1991 tatt vare på fiskefartøyer som har gått ut av drift. Formålet er å restaurere, vedlikeholde, bevare og drive sjødyktige eksemplarer av fiskefartøy, som hver på sin måte viser kystfolkets levemåte og utfordringer og dermed blir et flytende kulturminne. Deres arbeid omfatter kystkultur i vid forstand. Dette arbeidet har vært gjennomført ved frivillighet og tilskudd fra Riksantikvar og andre for å kunne betale for fagarbeid utført om bord og for å holde fartøyene og mannskaper sertifiserte.

Banklinefiskeren «M/S Blomøy» fra 1953 og småkvalfangeren «M/S Bolga» fra 1952 er i deres eie. Begge båtene er vernet av Riksantikvaren. Driftsgrunnlaget er turer, spesielt i fjordene Sørfolda og Nordfolda, men en og annen gang blir det langturer hovedsakelig innenfor Nordland- Troms. Passasjerene er av alle aldre, men de har årlig flere turer med ferieklubber i Salten og skoleklasser fra nærområdet. Man lærer mye god kysthistorie på disse turene. Salten Veteranbåtlag har hatt ca. 7000 passasjerer om bord på dagsturer eller overnattingsturer siden 1993. Fjorårets statistikk viser at M/S Blomøy har hatt 40 turer med ca. 300 passasjerer og M/S Bolga har hatt 34 turer med ca. 250 passasjerer.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss