Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 4001 Stiftinga Jærmuseet får økonomisk støtte til sikring i Vistnestunet

Dette ble klart etter at Stiftelsen UNI i sitt styremøte 6. februar 2019 besluttet å innvilge
kr. 16.000 til ovennevnte prosjekt

Vistnestunet er en typisk jærsk sjøgård, et flott gårdsanlegg fra siste del av 1800-tallet som i dag er åpen for skoleklasser og grupper etter avtale. Denne gården, som har heimehus, eldhus, låve og vindmaskin, ligger ytterst på Vistnes i Randaberg kommune. Rakel og Andreas Vistnes bygde gårdshusene på 1870 tallet. Plasseringen i tunet følger gammel skikk med gavlene mot nordvest-sørøst, bygd på lang tradisjon om hva som var best i det flate, værharde landskapet.
Bygningene er typiske for sin tid og forteller om måten å bo og drive gård på. Gården var i drift fram til 1976. Siste eier gav de gamle bygningene til museumsformål. Husene ble restaurert og ført tilbake til ca 1900. Gården ble drevet som et kommunalt museumstun inntil Randaberg bygdemuseum ble konsolidert med Jærmuseet i 2004.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss