Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 3991 Stiftelsen Modum Blaafarveværk får økonomisk støtte til omlegging av tak på fredet uthus

Dette ble klart etter at Stiftelsen UNI i sitt styremøte 6. februar 2019 besluttet å innvilge
kr. 150.000 til ovennevnte prosjekt

Det kongelige Modumske Blaafarveværk ble opprettet i 1773 for å utvinne kobolt fra gruvene på Modum. Kobolten skulle brukes til fremstilling av koboltblå farge til verdens porselens- og glassindustri. I dag er Blaafarveværket et 8-km langt museum med en blanding av kunst, kultur og natur som skaper ro, rekreasjon og opplevelser for alle generasjoner med nye kunstutstillinger hvert år, barnas bondegård, guidede gruveturer i gruvemiljø fra 1800-tallet, turområder langs mektige dagbrudd med flotte utsiktspunkter, gruvemuseene som viser teknologiutviklingen i gruvedriften mm.

I dag er Blaafarveværket og Koboltgruvene et av Norges best besøkte turistattraksjoner.

Bygningen som trenger omlegging av taket er trolig reist på slutten av 1700-tallet i gammel norsk byggestil. Bygningen er i halvannen etasje og består av sammenbygd bryggerhus, stall og låve og måler 25 x 8,5 meter. Bygningen er i dag i daglig bruk som storkjøkken på Blaafarveværket. Omlegging av eksisterende tak skal gjennomføres første halvår 2019. Buskerud fylkes bevaringsmyndigheter vil at taket skal tilbakeføres med samme gamle takstein. Eksisterende teglstein skal gjenbrukes, ødelagt stein skal erstattes med stein av samme type.


Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss