Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 3960 Blå Kors Kristiansand - Etablering av projektet «Verksted for alle»

fikk på styremøtet 5. des. 2018 i Stiftelsen UNI kr. 175.000 til ovennevnte prosjekt

Blå Kors Kristiansand (BKK) har gjennom 100 år vært en utstrakt hånd og trygg havn for enkeltmennesker og familier som av ulike årsaker sliter i hverdagen. Dette gjelder særlig mennesker som har utfordringer knyttet til rus, psykiske lidelser, sosial isolasjon, ensomhet og en presset økonomi.

Steg for Steg er en virksomhet i BKK med ulike oppfølgingstilbud innen forebygging og ettervern. Tilbudet omfatter blant annet nettverksbygging og aktiviteter, samt mulighet for oppfølging med tanke på arbeidstrening, ordinært arbeid og eventuelt utdanning. Tiltaket er åpent for alle, men retter seg i hovedsak inn mot mennesker med en rusmiddelavhengighet, før, under og etter rusbehandling.

Småjobbsentralen inngår organisatorisk som en viktig del av virksomheten Blå Kors Steg for Steg. Her legges det til rette for at deltakerne kan delta i arbeidsoppgaver av ulik art. Småjobbsentralen disponerer egen varebil og utfører små og store praktiske oppdrag for både privatpersoner og bedrifter.

Virksomheten Steg for Steg ønsker gjennom Småjobbsentralen å tilrettelegge ytterligere for sosial relasjons- og nettverksbygging, samt et enda større mangfold av muligheter for aktivitet og arbeidsoppgaver. I den forbindelse trenger de å etablere et verksted, bil og skaptilhenger, arbeidsklær og vernesko mm.

Det er faktorer som stabilitet, tilgjengelighet, struktur på dagen og individuell oppfølging som er viktige forutsetninger for at deltakerne i Småjobbsentralen skal bli inkludert i det sosiale fellesskapet. For flere av deltakerne er den sosiale kontakten de har på Småjobbsentralen den eneste de har i løpet av en dag. På Småjobbsentralen vil derfor hverdagssnakk være sentralt og ha betydning av ulike grunner.

At deltakerne opplever at de blir anerkjente for den de er og det de gjør, kan virke inkluderende både i det sosiale fellesskapet på Verkstedet, samtidig som det muliggjør en inkludering i andre deler av samfunnet.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss