Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 3949 Stiftelsen Kirkens Bymisjon i Oslo - 23SJU - Fornyelse av kjøkken og kontor

fikk på styremøtet 5. des. 2018 i Stiftelsen UNI kr. 75.000 til ovennevnte prosjekt

24SJU er en avdeling i Stift. Kirkens Bymisjon i Oslo, og virksomheten har, siden oppstart høsten 2009, hatt i oppdrag å bidra til bedre helse og økt sosial inkludering for de mest utsatte rusavhengige som oppholder seg i Oslo sentrum. Målgruppa er mennesker med alvorlig rusmiddelavhengighet, dårlig allmenntilstand og langvarige sosiale problemer som fattigdom, ustabile boforhold, prostitusjon, kriminalitet og sosialt utenforskap.

Brukerne får utdelt mat, klær, dusj og den omsorg som her og nå -situasjoner nødvendiggjør, med døgnkontinuerlig tilgjengelighet. Målsettingen er å arbeide for endring i livssituasjon og (re-)inkludering i ordinært behandlings- og tiltaksapparat.

24SJU har gjennom flere år fått reduserte midler fra Helsedirektoratet. Begrunnelsen er at de synes Oslo Kommune bør bidra med midler. De har i flere år søkt midler fra Oslo Kommune, uten å lyktes. Virksomheten er blitt drevet med knappest mulig midler i flere år. En slik vanskelig økonomisk situasjon er belastende for ansatte. Vedlikehold av lokaler og fornying av møbler og utstyr må holdes på et minimum.

Det tilberedes et enkelt varmt måltid mat ved lunsjtid hver dag. Kjøkkenet er en integrert del av mottaks- miljørommet og har en «øy» som også fungerer som serveringsdisk. Her kreves det store forbedringer. De trenger avtrekksvifte, ny kokeplate og ovner samt en mer hygienisk og praktisk løsning for oppbevaring av kjeler etc.

På kontorene er det behov for nye kontorstoler, pulter og skap som kan øke trivselen for ansatte og brukere.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss