Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 3917 Nord-Fron Røde Kors - avd. Skåbu/Espedalen Røde Kors - Snøskuter/ATV

fikk på styremøtet 18. oktober 2018 i Stiftelsen UNI kr. 100.000 til ovennevnte prosjekt

Skåbu/Espedalen Røde Kors Hjelpekorps er et lite men aktivt hjelpekorps, og er en avdeling i lokalforeningen Nord-Fron Røde Kors.

De er per i dag 14 godkjente Hjelpekorpsmedlemmer som har stor aktivitet hele året. De er et lite korps som dekker et stort geografisk område bestående av store fjellområder som er mye brukt av lokalbefolkning og av turister både sommer og vinter.

Dekningsområdet er på ca. 1000 km2. Dette området har ca. 242 km oppkjørte skiløyper i Espedalen, og 94 km i Skåbu, i tillegg til 150 km DNT løyper. Totalt er det ca. 850 hytter i deres geografiske område.

Skåbu har i tillegg ett fjellhotell, og 3 campingplasser med hytter. Espedalen har ett høyfjellshotell og tre fjellstuer. Her er også 7 ubetjente DNT-hytter som de har kort responstid på, selv om de ligger i forskjellige kommuner.

Skal man ha en god beredskap i dette store området på vinterstid, bistå politi ved leteaksjoner eller AMK ved henteoppdrag, er det behov for nødvendig utstyr.
Pr i dag har de kun en snøskuter og ser behovet for å gå til innkjøp av en ny.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss