Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 3915 Stift. Gamle Helgeland - Nødvendige sertifikater

fikk på styremøtet 18. oktober 2018 i Stiftelsen UNI kr. 408.500 til ovennevnte prosjekt

MS Gamle Helgeland er et passasjerfartøy av stål og er sveiset med klinket spant. Veteranbåten er bygd i 1954 ved AS Stord, kontrahert av Det Helgelandske Dampskipsselskap AS med sete i Sandnessjøen. Båten har vært benyttet som passasjer- og kystvaktskip.

Veteranbåten har i dag Riksantikvarens status som verneverdig skip.
Driften av MS Gamle Helgeland ble overtatt av Stiftelsen Gamle Helgeland i oktober 2017. MS Gamle Helgeland har imidlertid vært ute av drift siden 2015. Dette skyldes manglende finansiering av diverse pålegg fra Sjøfartsdirektoratet samt fornyelse av rednings- og sikkerhetsutstyr.

Stiftelsen Gamle Helgeland har som målsetting at båten i 2019 skal settes inn i fart igjen, og berike nærområdet med sin tilstedeværelse. Å kunne benytte fartøyet på turer, i tilbringertjeneste og som overnattings-/ serveringssted på ulike festivaler/ arrangement, er nødvendig for å få lønnsom drift.

Å få båten tilbake til det smykkeskrin den var, krever en langsiktig plan som er under utarbeidelse. Denne planen kan imidlertid ikke igangsettes før sertifiseringen er på plass. Det kan nevnes at Helgeland Havn har inngått en avtale om kaiplass sentralt i Sandnessjøen.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss