Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 3908 Norges Fiskarlag - Restaurering av Dreyergården i Henningsvær

fikk på styremøtet 18. oktober 2018 i Stiftelsen UNI kr. 150.000 til ovennevnte prosjekt

Norges Fiskarlag ble dannet i Bodø i 1926. Fiskarlaget er en politisk uavhengig og landsdekkende fag- og interesseorganisasjon for norske fiskere. Organisasjone, som har 13 medlemslag, bygger på frivillig medlemskap av fiskere gjennom fylkesfiskerlag og faglige gruppeorganisasjoner.

Norges Fiskarlag overtok Dreyergarden i 1977 og har siden brukt bygningen som velferdsstasjon for tilreisende fiskere under Lofotfiske. Her har fiskerne tilgang til dusj, badstue, tv, aviser og en enkel servering. Etter det man kjenner til er Dreyergarden den eldste bygningen i Henningsvær.

Velferden holder åpen fra midten av januar til midten/slutten av april, og Norges Fiskarlag ønsker å videreføre velferdsvirksomheten. Dette er imidlertid avhengig av at man får mulighet til å restaurere lokalene som fiskerne er tjent med og kravene til brannsikring og krav fra Mattilsynet må innfris.
Utenom sesongen har stedets befolkning mulighet for leie av lokalene til spesielle arrangementer.

Henningsvær er et av de mest populære stedene for turister i Lofoten både sommer og vinter. Spesielt i sommermånedene er det stor pågang fra turister som ønsker overnatting, men også både høst og vinter, spesielt under lofotfisket. Dersom lokalene skal kunne brukes i en større del av året til utleie, må lokalene total-restaureres.

Vågan kommune og bygdelaget har ytret et ønske om at Dreyergården blir restaurert på en måte som bygningen fortjener. Det vil være en fallitterklæring for alle dersom Dreyergården må saneres som en følge av at det ikke kan skaffes økonomiske midler. En kulturarv vil dermed gå tapt.
Ved restaurering er det viktig at "huset" settes i stand slik det økonomiske fundamentet for videre drift sikres. Det er derfor nødvendig å både sikre selve bygningsmassen og samtidig legge forholdene til rette for å skaffe inntekter. Derfor må bygningen også omfatte en utleiedel.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss