Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 3901 Bergens Skog- og Træplantningsselskap - Restaurering av pipe på Øvre Bleken

fikk på styremøtet 18. oktober 2018 i Stiftelsen UNI kr. 53.750 til ovennevnte prosjekt

Bergens Skog- og Træplantningsselskap er en ideell stiftelse som opparbeider og vedlikeholder stier og veier, utsikts- og rasteplasser. I tillegg arbeider stiftelsen med skogrydding og skogspleie, samt registrering, vern og restaurering av kulturminner. På hjemmesiden www.byfjellskogene.no kan man lese mer om stiftelsens oppgaver. Våningshuset på Øvre Bleken, er oppført på 1700 tallet. Bygget ble i 1986 innredet for å romme garderobe og kontorer for de ansatte. Etter at Skogselskapet flyttet inn i en ny driftsbygning ble huset tilbakeført/restaurert til ca.1850 nivå med murer, grue og innvendige detaljer. Som rådgiver ble Arkitekt Jan Lohne benyttet.

Dette arbeidet pågikk fra 2012 til 2014 og ble stort sett utført på dugnad av «Dugnads-gjengen på Fløyen». Det ble utført ca. 1500 dugnadstimer, men de fikk også betydelig økonomisk støtte fra Oluf Bjørneseths Fond, Westfal Larsen og Hustrus Allmennyttige Fond, Hordaland Fylkeskommune og Sparebankfondene.

Nå er tiden inne til å få montert den gamle vedkomfyren, men Bergen Brannvesen godkjente ikke skorsteinen. Denne må derfor rehabiliteres. De har imidlertid fått godkjent komfyren (selv om denne ikke er rentbrennende).

Stort sett alt vedlikeholdsarbeid på våningshuset, løen og området rundt utføres på dugnad. Våningshuset vil i fremtiden bli brukt til møter/seminarer, kunstutstillinger, intimkonserter eller andre kulturelle innslag, sammen med rommene i løen som fra tidligere er restaurert.

Hele området på Øvre Bleken fremstår i dag som en perle i fjellsiden og er i flittig bruk av skoler og frivillige institusjoner.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss