Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 3899 Leif Strøm - Restaurering av kornlåven på Haugsveen

... fikk på styremøtet 18. oktober 2018 i Stiftelsen UNI kr. 100.000 til ovennevnte prosjekt

Kornlåven er i dag i dårlig forfatning. Bygget er i ferd med "å råtne på rot". Bygget må heves, to til tre av de nederste tømmer-kvarvene må skiftes og ny grunnmur av stein må legges. Begge kjørebroene må restaureres, noe av det gamle panelet må kompletteres og tak må rettes opp. Det må graves rundt hele låven for å avdekke steinmuren.

Arbeidene er tenkt utført av et lokalt tømrerfirma fra Tynset, som har erfaring med tilsvarende restaureringsarbeider. Arbeidene vil bli utført etter beste lokale håndverkstradisjon, både når det gjelder tømrer arbeide og materialbruk.

I flg. Bygdeboka for Tynset er gården fra ca. år 1820-30. I en firkant, slik tradisjonelle tun fra 1880-åra i Nord-Østerdalen, består tunet av en to etasjes hovedbygning, sommerstue/eldhus med garasje, vedskåle og stallbygning, steinfjøs med løe, overbygg, trev og trevklopp samt kornlåve med flere skjul/garasjer.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss