Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 3857 Ramnes Historielag - Utskifting av bunnstokk etc. i Lucasstua på Bygdetunet Brår

fikk på styremøtet 5. sept. 2018 i Stiftelsen UNI kr. 60.000 til ovennevnte prosjekt

Ramnes historielag har ca. 160 medl., og drifter til daglig bla. Bygdetunet Brår, som de fikk fra kommunen i 1982. Tunet består av våningshus fra 1850, Lucasstua et laftet tømmerhus fra tidlig 1700-tallet, stabbur, smie, kvernhus og hestevandring mm. Hovedhuset hadde grendeskole her frem til ca. 1900.

Lucasstua er et laftet tømmerhus fra første del av 1700-tallet. En av de eldste bevarte bygninger i Ramnes. Sto opprinnelig ved Fon kirke, men ble flyttet til Bygdetunet Brår midt på 1980-tallet. Stua sto der uten kledning til 2010, da det ble utført noe reparasjon av laftetømmeret og kledd utvendig med raftekledning.

Bygget benyttes til møter og kurs for mindre grupper, samt at det har et gammel skolerom utstilt i 2. etasje. Reparasjonen som ble utført i 2009 – 2010 ble i hovedsak utført på dugnad og ikke alt ble fagmessig utført.

Bunnstokk mm i svalgang/inngangsparti på Lucasstua er råtten og må skiftes; - Bunnstokk i hele byggets lengde i svalgangen må skiftes; fra bunnstokk og inn til laftaknute mot «huskasse» i begge ender. Det må også skiftes en ikke tidsriktig boks i etasjeskille over svalgang. 4 søyler som hviler på bunnstokken må også skiftes. Arbeidet vil utføres av et lokalt snekkerfirma med spesialitet på lafting i samarbeid med større dugnadsinnsats fra lagets medlemmer.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss