Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 3852 Varanger museum IKS - avd. Vardø - Sikringsmidler til den gamle Turnhallen i Vardø

... fikk på styremøtet 5. sept. 2018 i Stiftelsen UNI kr. 220.400 til ovennevnte prosjekt

Turnhallen i Vardø er pekt ut som den optimale lokalisering for en fremtidsrettet museumsdrift. Vardø kommune og Varanger museum har investert kr. 200.000 i en egnethetsanalyse laget av LPO arkitekter.

Varanger museum ønsker å utvikle Turnhallen til en ny hovedarena for museets virksomhet i Vardø. Foruten en permanent utvikling for et langsiktig formå, er intensjonen samtidig å sikre og kunne ta Turnhallen i bruk så raskt som mulig.
Turnhallen ble oppført på midten av 1930 tallet etter mange års planlegging av Vardø Turnforening. Bygget er oppført etter forbilde fra den daværende Turnhallen i Drammen, men planene ble sterkt forenklet og størrelsen betydelig redusert.

Bygget er definert av Riksantikvaren til å ha høy verneverdi og er et signalbygg som ligger svært sentralt i Vardø by. Bygget har arkitektoniske kvaliteter og er tidstypisk for 1930 tallet.

Vardø er et av få steder i Finnmark som ikke ble brent under krigen og har en del bevart bebyggelse fra før krigen, men svært få større offentlige bygg. I Riksantikvarens NB-område for Sentrum Vardø er Turnhallen tilgrenset et viktig fredet kulturmiljøområde.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss