Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 3817 Frogner Kino Drift AS - Brannsikring og elektriske arbeider i forbindelse med tilbakeføringen av Frogner kino

fikk på styremøtet 5. juni 2018 i Stiftelsen UNI kr. 100.000 til ovennevnte prosjekt

Frogner Kino ble tegnet av Lars Backer, en av Norges største arkitekter. Den ble i 1926 Oslos første hel-kommunale kino, som i mange tiår preget Oslos film- og kulturliv. Kinosalen er i dag regulert til spesialområde for bevaring. Den er på Byantikvarens gule liste over verneverdige bygg, og bystyret vedtok i 2005 at eiendommen skulle være forbeholdt kulturformål. Kinoen er nå i privat eie og skal tilbakeføres til sitt opprinnelige interiør åpningsdagen 1926 og dette i tett samarbeid med Byantikvaren i Oslo, som blant annet uttaler følgende: Frogner kino har høy kulturminneverdi. Dessverre har mange ombygninger svekket denne noe, men mye av de originale interiørene er heldigvis bevart. Byantikvaren er veldig positiv til at Frogner Kinos sal, vestibyle og inngangsparti tilbakeføres til slik det en gang var i 1926.

Samtidig med klassikere på programmet, barnematineer, filmmusikk-kvelder og film-foredrag, er det er inngått avtale med Nasjonalbiblioteket om å vise alle de norske filmene (ca. 900 filmer) i rekkefølge fra 1903 og frem til i dag. Dette er et ikke-kommersielt prosjekt.

At eiendommen kun er forbeholdt kulturformål innebærer besøk av publikum og store menneskemengder. Sikkerhetstiltak opp mot brann og rømningsveier krever smidige ombygninger og smarte løsninger for å opprettholde kravene til bygningsvern og generell brannsikker utforming. Kinoen har nå fått godkjent 340 seter.

Dette er et svært historiebærende prosjekt, hvor arkitektur og film og kulturformidling skal gå hånd i hånd.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss