Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 3813 Ullinsvin AS - Klimaanlegg i museumsmagasin

fikk på styremøtet 5. juni 2018 i Stiftelsen UNI kr. 250.000 til ovennevnte prosjekt

Det har pågått en prosess med å ta i bruk kommunale næringslokaler i Ullinsvin til bruk som kontor og arbeidsrom for Gudbrandsdalsmusea AS. Nå er lokalene bygd om, og Gudbrandsdalsmusea AS flytter inn i løpet av våren 2018. Stiftelsen Norsk Kulturarv leier de øvrige lokalene. Lokalene over næringslokalet er tømmerhus som tilhører Vågå Historielag.

Som nevnt eier Vågå Historielag bygdemuseet Jutulheimen like ovenfor Ullinsvin, men det er Gudbrandsdalsmusea AS som drifter dette. For sikring av gjenstander og arkiv er det et stort behov for magasin. Vågå Historielag har arbeidet frem planer for å bygge magasin inntil næringslokalet i Ullinsvin til bruk både som arkiv og magasin. Dette bygget er i betong og vil ivareta kravene til sikkerhet for museumsgjenstander og papirarkiv. Det vil være en stor fordel at dette blir liggende inntil kontor og arbeidsrom.

Historielagets ansvar som museumseier er å få på plass magasin, men det er viktig å peke på at dette er bare en del av de samlede planene for utvikling av Ullinsvin.

Bygging av et magasin vil være første trinn. Vågå historielag har stiftet det heleide selskapet Ullinsvin AS som står for utbygging og eierskap.

https://www.vaagaa-historielag.org

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss