Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 3808 St. Olavs hospital, avd. Brøset kompetansesenter - Forskningsrådgiverstilling i forbindelse med deltakelse i en tverretatlig, tidlig intervensjon i partnervoldsaker

fikk på styremøtet 5. juni 2018 i Stiftelsen UNI kr. 300.000 til ovennevnte prosjekt

Det er behov for mer forskningsbasert kunnskap om og kompetanse på virksomme tiltak overfor voldsutsatte og -utøvere i alvorlige partnervoldsaker. Prosjektet er lokalisert til St. Olavs hospital, avd. Brøset kompetansesenter.

Hensikten med studien er å øke den evidensbaserte kunnskapen om virksomme beskyttelses- og forebyggende tiltak i høyrisiko partnervoldssaker sett fra voldsutsatte og voldsutøveres perspektiv. Metodisk gjennomføres en kvalitativ semistrukturert intervjustudie med voldsutøvere og voldsutsatte som deltar i en koordinert, tverretatlig tidlig intervensjon i høyrisiko partnervoldsaker. Målgruppen vil være voldsutsatte for og voldsutøvere av alvorlig partnervold som meldes til Trøndelag politidistrikt. Studien er organisatorisk forankret ved St. Olavs hospital, avdeling Brøset, kompetansesenteret for sikkerhets-, fengsels- og rettspsykiatri. Den vitenskapelige forankringen knyttes til Norges Teknisk Naturvitenskapelige Universitet (NTNU), fakultet for medisin og helsevitenskap, institutt for psykisk helse, samt Karolinska Institutet i Stockholm, Sverige.

Kvalitativ metode er en tid- og ressurskrevende forskningsmetode. Begrunnelsen for metodevalg ligger i studiens målsetting; Vi søker kunnskap om informantenes erfaringer ut fra eget perspektiv og fortalt med egne ord. Dette fordi det er behov for mer nyansert og eksplorerende kunnskap om voldsutøvere og utsattes oppfatninger, holdninger og opplevelser knyttet til virksomme beskyttelses- og forebyggende tiltak.
Dette er et felt der det finnes lite forskningsbasert kunnskap. Resultatene fra studien publiseres i nasjonale og internasjonale tidsskrifter med fagfellevurdering, samt på relevante nasjonale og internasjonale konferanser. Et sentralt element i prosjektet vil være å formidle funn til aktuelle aktører innen politiet, helsetjenesten og sentrale myndigheter. Spredning og formidling av funn fra studien kan bidra til ny kunnskap om forståelse, håndtering og forebygging av alvorlig vold i nære relasjoner, noe som styrker studiens nytteverdi.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss