Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 3795 Consul Axel Heibergs legat - Antikvarisk istandsetting av museumsbygningen på Øvre Amla

fikk på styremøtet 5. juni 2018 i Stiftelsen UNI kr. 150.000 til ovennevnte prosjekt

Bygget til Det Heibergske Familiemuseum het opprinnelig «Det Heibergske Familiemuseum Sogn Folkemuseum anno 1905». Bygget ble satt opp som første utstillingsbygg for museet, mens det var et privat museum, stiftet av Gert Falch Heiberg. I 1909 ble De Heibergske samlinger - Sogn Folkemuseum gitt som gave til foreningen Historielaget for Sogn. Museet disponerte 1.etasje i bygget. 2. etasje ble brukt av Det Heibergske Familiemuseum, som var en privat stiftelse grunnlagt i 1862.

I 1984 ble De Heibergske samlinger - Sogn Folkemuseum flyttet til Vestreim, og 1. etasje i bygget Det Heibergske Familiemuseum ble stående tomt. Frem til 2013 ble vedlikehold av bygget utført i samarbeid med De Heibergske samlinger - Sogn Folkemuseum og Amble Gård.

I 2007 ble stiftelsen Det Heibergske Familiemuseum oppløst, og deretter drevet som helt privat museum frem til 2013. I 2013 ble Det Heibergske Familiemuseum innlemmet i Consul Axel Heibergs legat, og virksomheten i legatet er utvidet til også å gjelde driften av Det Heibergske Familiemuseum. Bygget huser nå "Det Heibergske Familiemuseum og Portrettgalleri". Dette består av ca. 150 originale portretter fra ca. 1650 til 1980 og et bibliotek. 1. etasje brukes som lager for Amble Gård. Tomten bygget står på tilhører Amble Gård mens Stiftelsen Consul Axel Heibergs legat eier bygget og inventaret i Det Heibergske Familiemuseum.

Museumsbygningen trenger nå vedlikehold og restaurering.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss