Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 3769 Oslo Sjøskole - Kjøp av jolle

fikk på styremøtet 11. april 2018 i Stiftelsen UNI kr. 85.000 til ovennevnte prosjekt

Oslo Sjøskole driver opplæring av skoleungdom i sjøvett, livredning og naturkunnskap og har base på Hovedøya. De er en del av Osloskolen. Hovedmodulene er for ungdomsskoleelever, med heldagskurset "Livredning i åpent vann" og todagerskurset "Sjøvett". I 2017 deltok 5.600 9. klassinger fra Osloskolen på disse kursene. Mange av elevene, fra alle deler av Oslo, får sine første erfaringer på sjøen hos Sjøskolen.

I tillegg tilrettelegger skolen for lærere og klasser som bruker tilbudet "Livet i fjæra", og "Seiling/Roing". Disse tilbudene gjennomføres ved at elevenes ordinære lærere får opplæring som gjør dem i stand til å ta med klasser, eller deler av klasser, og bruker skolens anlegg og utstyr til egen undervisning.

Det er nå et ønske om å erstatte gamle og utslitte Askeladden-joller med Megin-joller som vil øke læringsutbyttet.

Sjøskolen er en annen læringsarena enn ordinære skoledager på land. Megin-jollene vil bidra betydelig til å gi elevene god trening og sunne utfordringer. God sjøopplæring med godt redskap har også forebyggende effekt mot drukning og ulykker på og ved sjøen. I tillegg vil Megin-jollene også brukes i skolens ordinære sjøvettopplæring.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss