Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 3767 Valdresmusea AS - Spesialmontre i forbindelse med nye utstillingslokaler for Norsk institutt for bunad og folkedrakt sine samlinger i Valdres

fikk på styremøtet 11. april 2018 i Stiftelsen UNI kr. 500.000 til ovennevnte prosjekt

Norsk institutt for bunad og folkedrakt har lange tradisjoner med dokumentasjon og rettledning i bunad- og draktrelaterte spørsmål i Norge. Siden 1947, da statens bunadsnemnd ble opprettet, har dette vært den fremste autoriteten på feltet. I 1967 ble det etablert et sekretariat for nemnda og i 1985 ble dette flyttet til Fagernes. I 2008 skiftet nemnda navn til Norsk institutt for bunad og folkedrakt, og mandatet til sekretariatet ble utvidet til å omhandle forsking og formidling gjennom utstilling og publisering.

Norsk bunadshistorie er i liten grad formidlet ved andre kulturinstitusjoner i Norge. Den statlige samlingen er stor og den eneste i sitt slag i landet. I et moderne samfunn er det viktig å legge til rette for et kulturelt mangfold - der også hjemlige kulturuttrykk får plass. Gjennom UNESCO-konvensjonen om immateriell kulturarv er Norge forpliktet til å sikre kunnskapen i og om norske kulturtradisjoner. Den norske drakttradisjonen representerer sterke lokale uttrykksformer og håndverkstradisjoner som få i dag mestrer. Samtidig speiler de også tilknytningen til europeisk drakt- og tekstilhistorie.

Valdresmusea er et godt besøkt museum med 50 000 gjester hvert år.
I forbindelse med en større satsing på formidling av statens draktsamlinger trengs det spesialmontre til de nye utstillingslokalene for Norsk institutt for bunad og folkedrakt sine samlinger.

http://www.valdresmusea.no

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss