Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 3760 Stiftelsen DS Hvaler - Brannsikring

fikk på styremøtet 11. april 2018 i Stiftelsen UNI kr. 239.000 til ovennevnte prosjekt

MS «Hvaler» var selve Iivsnerven mellom Fredrikstad og øykommunen Hvaler i 70 år. Båten er et typisk eksempel på kombinert passasjer- og fraktefartøy som trafikkerte Oslofjorden i denne perioden. Den var en typisk «sliter» og enkelt utstyrt. Nå er den nærmest unik og en av meget få båter av denne størrelsen som fortsatt finnes her i landet.

DS «Hvaler» ble bygd ved Fredrikstad Mek. Verksted i 1892 for Fredrikstad-Hvalerøens Dampskibsselskab og ble satt inn i rutetrafikk mellom Hvaler og Fredrikstad. Båtens siste tur i dens opprinnelige rute ble gjort i 1976.
MS «Hvaler» er et viktig musealt, men levende tidsvitne fra vår lokale kystkultur gjennom 100 år. MS Hvaler er et klenodium som må sikres godt for fremtiden, og fartøyet ble vernet av Riksantikvaren i 2001

M/S «Hvaler» har vært et kjent og kjært skip som «alle» med en viss tilknytning til Fredrikstad og Hvalerøyene de siste 100 årene har hatt et forhold til. Å sette båten i drift krever imidlertid sertifikater, og man ønsker å søke om passasjersertifikat for befordring av personer i nære fartsområder i Hvalerskjærgarden.

http://www.dshvaler.no

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss