Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 3708 Stiftelsen Næs Jernverksmuseum - Brannvarslingsanlegg

fikk på styremøtet 7. februar 2018 i Stiftelsen UNI kr. 440.000 til ovennevnte prosjekt

Næs Jernverksmuseum har ansvaret for forvaltning, forskning og formidling av Næs Jernverks virksomhet (1665-1959) og norske jernverks historie gjennom tidene. Museet ble etablert som en stiftelse i 1991. Museet har siden da vært under kontinuerlig oppbygging og fremstår i dag som det best bevarte og mest omfattende jernverksanlegget i Norge. Museet har status som et konsolidert museum, og ett av Riksantikvarens utvalgte teknisk-industrielle kulturminner på nasjonalt plan. Næs Jernverksmuseum har som konsolidert museum ansvaret for Holt skolemuseum og Tvedestrand bymuseum (Forvaltergården).

Nes Verk ble i 2000 kåret til Aust-Agders tusenårssted. Aldri før har det vært så mye aktivitet på Næs Jernverksmuseum som i 2016. Hele 24 arrangementer av ulik slag ble gjennomført, og museet fikk et større publikumsbesøk enn noen gang tidligere.

På Nes Verk var det produksjon av jern og stål i nesten 300 år. Bygninger og kulturlandskap viser hvordan disse verkssamfunnene så ut. I tillegg er store deler av produksjonsanlegget bevart, slik at besøkende kan de hvordan jern og stål ble produsert i gamle dager. Flere av bygningene er fredet.

Brannvarslingssystemet må nå fornyes. Brannalarm er sentralt for sikring av kulturminneverdier og publikumssikkerhet.

http://www.jernverksmuseet.no

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss