Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 3703 Odalstunet - Brannsikring

fikk på styremøtet 7. februar 2018 i Stiftelsen UNI kr. 100.000 til ovennevnte prosjekt

Anno museum AS har ansvar for driften av over 20 konsoliderte museer i hele Hedmark. Blant disse er Odalstunet som er et lokalt museum for Nord- og Sør-Odal.

Bygdetunet Odalstunet er eid av foreningen med samme navn, og er et bygdetun med tilflyttede hus fra begge Odalsbygdene. Foreningen ble stiftet i 1948 og feirer 70-års jubileum i 2018. En del av bygningene ble gjenreist på Odalstunet fra midten av 1950-tallet og tunet ble komplettert i tiårene som fulgte. De siste husene kom på plass på 1990-tallet. Bygningene rommer både administrative funksjoner og historiske omgivelser. Odalstunet forestiller en storgard fra 1800-tallet, en husmannsplass og ei koie.

Hvert år samler Odalstunet mellom 2.000 og 4.000 besøkende på arrangementer som «Liv i stuene», «Barnas dag» og «Jul i stuene» i tillegg til omvisninger til grupper og enkeltpersoner gjennom året. En av signalbyggene, Gjersøyenbygningen, leies dessuten ut til konfirmasjoner og andre familiebegivenheter. Mange odølinger føler sterk tilhørighet til Odalstunet, noe som gjenspeiler seg i medlemsmassen som for tiden består av rundt 300. Frivilligheten på bygdetunet er også stor.

http://www.odalstunet.no

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss