Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 3701 Stiftelsen D/S Stord I - Innredning av mannskapsseksjon på fremre banjerdekk

fikk på styremøtet 7. februar 2018 i Stiftelsen UNI kr. 150.000 til ovennevnte prosjekt

I 2013 fikk «Stord I» passasjersertifikat. «Stord I» bemannes med dugnadsmannskap og kapasiteten er ca. 30 seilingsdager i sesongen fra mai til september.
Istandsettingen av «Stord I» har vært vellykket ved at man har hatt tilgjengelig dokumentasjon av skipet som rettesnor. Passasjerene gir tilbakemelding om at skipets interiør er særdeles fint og de er imponerte over at dette er håndverksarbeid fra vårt eget distrikt; Hardanger Fartøyvernsenter i Norheimsund.

Prosjektet «Stord I» er blitt lagt merke til i kulturkretser i Norge. Stiftelsen D/S Stord I er blitt oppfordret til å søke om å bli nominert til European Union Prize for Cultural Heritage/Europa Nostra Awards, categori Conservation.

Nå ønsker styret i Stiftelsen D/S Stord i budsjettet for 2018, å gå videre med innredning av fremre banjerdekk og himling på hoveddekket. Dette gjør at man da kan formidle et komplett skip for passasjerene. Når det gjelder fremre banjer er det under seiling også behov for at mannskapslugarene her blir satt i stand.

«Stord I» er et stort, gammelt skip og vedlikeholdet er en utfordring også fordi det er et dampskip. Utenom seilingssesongen er det dugnad med vedlikeholdsarbeid om bord hver tirsdag. Mellom 40 og 50 frivillige mannskaper seiler med «Stord I» i sesongen. Besetningen må ha nødvendige sertifikater og sikkerhetskurs.

http://www.fjordabaaten.no

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss