Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 3697 Stiftelsen Nome kulturhistoriske bygg - brannsikring ved Øvre Verket

fikk på styremøtet 7. februar 2018 i Stiftelsen UNI kr. 350.000 til ovennevnte prosjekt

Øvre Verket var opprinnelig boliger for arbeiderne på Ulefos Jernværk. Boligene ble bygget fra begynnelsen av 1800-tallet i en tunløsning, noe som er uvanlig i norske arbeidermiljø. Stedet ble fredet i 1982, og har i perioden etter vært tilholdssted for kunst¬håndverkere og antikvariat. l 2013 ble det gjennomført en storstilt utbygging, gjennom et tilbygg på et kafébygg. Her er det i dag et fullverdig restaurantbygg med plass til nærmere 100 gjester. Restauranten er et svært viktig tilskudd til servicetilbudet på Ulefoss, og for livet på tunet på Øvre Verket.

Arrangementer og aktiviteter, f. eks Øvre Verket-dager, julemarked og andre aktiviteter som fokuserer på Øvre Verkets hverdagshistorie gjennom 200 år, blir ivaretatt av venneforeningen Øvre Verkets Venner. Det er også leietakere i de ulike husene, som bidrar med annen virksomhet.

Stiftelsen Nome kulturhistoriske bygg ble etablert i 2014 og er en selvstendig stiftelse hvis formål er å forvalte og ta vare på viktig kulturarv i Nome.

Øvre Verket, tunet med de små, røde husene, skal kunne gi besøkende gode opplevelser i et unikt stykke arbeidermiljøhistorie for generasjoner i lang tid fremover.
Øvre Verket har behov for en gjennomgående oppgradering hva brannsikkerhet angår.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss