Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 3696 Hotel Mundal AS - Sprinkleranlegg

fikk på styremøtet 7. februar 2018 i Stiftelsen UNI kr. 500.000 til ovennevnte prosjekt

Mundal hotell er et av de mest kjente av de historiske trehotellene i Norge. Hotellet har vært i drift siden 1891. Oppgradering av rom, etablering av bad til gjesterommene, samt utvidelser for å kunne ta imot flere gjester har vært med på å forme hotellet slik det fremstår i dag. Til tross for endringer for å tilpasse driften, er mye av hovedtrekkene og det karakteristiske ved hotellet fremdeles godt bevart. Det spesielle tårnet mot fjorden fra 1891 har nærmest vært et varemerke for hotellet. I tillegg til tårnet er detaljer som dører, vinduer og dekor blitt bevart i stor grad.
I interiøret er det fellesarealene som har blitt godt bevart frem til i dag. Salongen fra 1920-tallet med maltblomsterdekor på veggene og en del spesiallagde møbler, gir et godt bilde på hvordan de besøkendes behov på 1920-tallet hadde utviklet seg fra åpningen av hotellet i 1891. Spisesalen med den bevarte sjablongdekoren og biljard-rommet der opprinnelig takhimling med sjablongdekor er bevart i tillegg til dekoren på veggene, er elementer som er viktige å ta vare på for fremtiden. Salongen, med den karakteristiske runde delen i tårnet, har også bevart sjablongdekor på både veggene og i taket.

Hotellet ligger like ved Fjærlandsfjorden. Sogn og Fjordane fylkeskommune vurderer Mundal hotell, med sitt karakteristiske tårn, til å være et verdifullt kulturminne i fylket, og Mundal hotell er nå under fredning.

http://www.hotelmundal.no

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss