Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 3691 Forbundet Kysten - Miljøtiltak i kystlagene i 2018

fikk på styremøtet 7. februar 2018 i Stiftelsen UNI kr. 600.000 til ovennevnte prosjekt

Forbundet Kysten er en frivillig kulturvern- og friluftslivsorganisasjon som tar vare på kystens kulturminner gjennom aktiv bruk. Organisasjonen består av 126 lokale kystlag langs hele kysten fra Halden til Varanger. Hvert år utfører kystlagene et dugnadsarbeid på ca. 100 årsverk. De tar vare på over 40.000 m2 historiske bygninger og anlegg, og over 700 små og store tradisjonelle eller historiske båter.

I 2016 fikk forbundet Kysten Stiftelsen UNIs Miljøvernpris for sitt arbeid.

Forbundet Kysten ønsker å bidra positivt i arbeidet for et rent miljø i havet og på kysten. Det er nå ønskelig å gjøre det mulig for de kystlagene som ønsker det, å strekke seg enda lenger for å være gode eksempler på å ta vare på omgivelsene rundt seg. Forbundet Kysten er overbevist om at et slikt prosjekt også vil bidra til bevisstgjøring i egne lokallag om miljøproblematikk, og at dette vil få varige effekter i form av mer bevisste holdninger rundt ansvar for naturen og miljøet rundt fartøyer og anlegg.

Forbundet Kysten har bedt om innspill fra kystlagene om hvilke miljøtiltak de kunne ønske å få på plass dersom noen kunne være med på å hjelpe til økonomisk. Ønskene handler om håndtering av avrenning fra vårpuss av kystlagenes båter, om bedre opplegg for avfallssortering og ryddig håndtering av spesialavfall, om rensing av lensevann fra fartøyene og flere andre ting. Det vil vektlegges at tiltakene har en reell miljøgevinst og at de ikke har andre uønskede effekter.

http://www.kysten.no

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss