Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 3688 Stiftelsen Modums Blaafarveværk - Permanente sikringsruter i Koboltgruvene

fikk på styremøtet 7. februar 2018 i Stiftelsen UNI kr. 400.000 til ovennevnte prosjekt

Koboltfunnet i Skuterudåsen i Modum ble utgangspunktet for Blaafarveværket (1772-1898) som i sin tid var Norges største industribedrift og stod for 80 % av verdens-markedet på det meste. I dag er det en av Norges best besøkte turist¬attraksjoner.

I Koboltgruvene er det de underjordiske bergrommene som er de store attraksjonene og opplevelsene. Det er her den imponerende gruvetekniske formidlingsverdien ligger. Som en del av sikringsprosedyren gjennomgås sikringen i gruvene hvert år.

Deler av publikumsrutene er vanskelig å undersøkes, da bergrommene (strossene) er utilgjengelige. Dette på grunn av 20 meter høye fjellvegger og buet tak. Det er derfor i disse bergrommene man ønsker å anlegge permanente sikringsruter for klatring, for å kunne utføre det viktige sikringsarbeidet også her.

Etablering av sikringsrutene i de forskjellige bergrommene vil måtte skje etappevis, og planlegges etablert på begge de 20 meter høye fjellsidene.

http://www.blaa.no

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss