Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 3686 24/7-senteret - Minibuss

fikk på styremøtet 7. februar 2018 i Stiftelsen UNI kr. 100.000 til ovennevnte prosjekt

24/7-senteret er et nyetablert aktivitetssenter i Region Vest som skal hjelpe risikoutsatte ungdommer til en aktiv og meningsfull hverdag. Senteret er en selveid, ideell, politisk nøytral og livssynsåpen forening, som driver sin virksomhet ut i fra faglighet og frivillighet. De har 4 ansatte og 40 frivillige.
PitStop er et aktivisering- og arbeidstreningstiltak der ungdom i alderen 15 - 25 år, som har droppet ut av skole og arbeid, får tilbud om aktivisering og arbeidstrening.
Tiltaket er rettet mot ungdom med utfordringer knyttet til rus, psykiatri, sosiale tilpasningsvansker og atferdsvansker.

I 2018 vil 24/7-senteret igangsette et nytt tiltak, «PåTvers», for risikoutsatt ungdom. Planen er at unge skal hjelpe eldre, og det skal tilrettelegges for et samhandlings-tiltak på tvers av generasjoner. Med tiltaket På Tvers, ønsker man å tilrette¬legge for at unge drop-outere kan få drive arbeidstrening ved å aktivisere eldre.

PitStop ble startet opp i fjor høst og har så langt hatt 2 kull med ungdommer gjennom aktivisering- og arbeidstrenings tiltak. 3. kull med ungdommer er nå i gang. Det kan tas imot inntil 36 ungdommer i hvert kull som deltar i programmet i 6 måneder. Av ungdommene som har vært gjennom PitStop-programmet så langt, har hele 70 % kommet tilbake, enten i skole eller i arbeid.

For å kunne frakte både ungdommer, eldre, ansatte og frivillige mellom aktiviteter, trengs en minibuss. Når det nye tiltaket, «PåTvers», starter opp, kan man ikke lenger basere transporten på private biler. Det vil da være behov for en minibuss som har plass til både unge og eldre, samt til rullestoler bak i bussen. Av sikkerhetsmessige grunner ønsker man helst å gå til innkjøp av en minibuss.

http://www.pitstopung.no

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss