Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 3684 Molde og Romsdals Turistforening - Brannsikring i forbindelse med restaurering av den gamle Storlihytta

fikk på styremøtet 7. februar 2018 i Stiftelsen UNI kr. 150.000 til ovennevnte prosjekt

Storlihytta-prosjektet til Molde og Romsdals Turistforening består av et nybygg og restaurering av den opprinnelige Storlihytta fra 1890.

Molde og Romsdal Turistforening overtok Storlihytta i 2015 fra Selskapet for Molde Byes Vel. Hytta ligger i Moldemarka der naboarealet er eiet av Molde kommune og er sikret som friluftsområde for Molde.

Dagens tilstand på Storlihytta er ikke bra og bærer preg av manglende vedlikehold over flere år. Tidligere års modernisering og endringer har satt sitt preg på hytta som fremstår som uoriginal og med en blanding av ulike byggeskikker. Innvendig er hytta mangfoldig og representerer ulike tidsepoker.

Styret i Molde og Romsdal Turistforening har valgt å gå for en renoveringsløsning der man beholder mest mulig av bygget fra 1890 og vil bygge til et moderne nytt bygg.
Storlihytta ble reist i 1890 som en del av bygningsmassen ved daværende Grand hotell i Molde. I perioden fram til 1890-1913 ble hytta benyttet som turmål for gjester. Gjestene ble ofte kjørt opp den gamle Vardevegen i kjerrer og karjoler.
Molde og Romsdal Turistforening ble etablert i 1889 og ett av de første tiltakene foreningen gjennomførte, var å etablere faste benker på utkikkspunktene ved denne veien.

Vardevegen og Storlihytta var et av de første synlige bevisene på at Moldemarka virkelig var en del av turismen i Molde og Romsdal. Turen opp, til fots eller med hest og vogn, var en naturopplevelse for bemidlete turister fra Europa. Storlihytta, med sin utsikt til Romsdalsalpene i sør og sin romantiske sveitserinspirerte byggeskikk, var et naturlig turmål og er en del av turisthistorien vår.

http://www.mrtur.no

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss