Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 3432 Foreningen Kvitsøy 1 - Restaurering av motoren på losbåten Kvitsøy 1

fikk på styremøtet 6. desember 2017 i Stiftelsen UNI kr. 140.000 til ovennevnte prosjekt

Kvitsøy 1 ble bygd som losfartøy i 1939 på Christensens båtbyggeri i Risør. Den er 46 fot og utstyrt med en 40 hk Rubb semidiesel fra Rubbestadneset - ombygd fra den originale 30 hk motoren i 1952. Da skuta var ny ble den straks satt inn som losfartøy på Kvitsøy, og var i tjeneste på Skudefjorden helt fram til 1976. Den gikk da ut av tjeneste og ble kjøpt av Kvitsøy kommune til skolebruk. Den ble videresolgt til privatperson, og var i privat eie fram til overtakelsen av Foreningen Kvitsøy 1 i 2010.

Kvitsøy 1 har sterk lokal forankring i Kvitsøy kommune som losskøyte på et lite øysamfunn med drøyt 500 innbyggere. Fast havn for fartøyet er i Ydstebøhavn ved Hummermuseet, en av Ryfylkemuseets lokale museumsbygg. Båten ligger lett synlig i lokalmiljøet og er lett tilgjengelig på offentlig sted, og den vil benyttes som levende museum, for å gi innblikk i losbåtenes betydning for lokalbefolkning og tilreisende.

Restaurering av motoren er et deltiltak i restaureringsprosjektet på losbåten
Kvitsøy 1.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss