Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 3426 Vågan kystlag - Elektrisk anlegg på M/J Anne Bro

fikk på styremøtet 6. desember 2017 i Stiftelsen UNI kr. 350.000 til ovennevnte prosjekt

Vågan Kystlag er et lokallag under Forbundet Kysten hvis formål er bevaring og bruk av eldre fartøyer og kystmiljø. M/J Anne Bro er en Hardanger-jakt som nå går inn i sitt 107. leveår, men er fortsatt i drift og profilerer kystkulturen på en god og betydningsfull måte. I 1996 fikk fartøyet status som verneverdig skip.
Vågan Kystlag har i alle disse årene vært ansvarlig eier av fartøyet og har gjennom aktiv drift tatt vare på den kulturverdien fartøyet representerer. Hundrevis av dugnadstimer legges årlig ned i vedlikehold.

I forbindelse med reparasjoner av dekket i 2016 ble det avdekket store råteskader i skrog og bærende konstruksjoner i fartøyet. Et stort reparasjonsprosjekt pågår nå på Blokken skipsverft.

Der er det store og viktige målet; å sette M/J Anne Bro i fullgod stand slik at hun igjen får utstedt sjødyktighetsattest og passasjersertifikat. Dette er en forutsetning for å komme i drift som kystkulturformidler og for å skape inntekter til videre vern og vedlikehold. Da kan hun igjen bli et viktig reiselivsprodukt i Lofoten i mange år fremover.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss