Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 3418 Stiftelsen MS Hindholmen - Nytt navigasjonsanlegg

fikk på styremøtet 6. desember 2017 i Stiftelsen UNI kr. 95.000 til ovennevnte prosjekt

M/S Hindholmen er et fiskefartøy på 32 meter, klinkbygd i stål ved Kristiansands Mekaniske Verksted i 1916. Fartøyet er meget representativt for fartøy som var viktige i storhetstiden for Sildefisket på 1950-tallet. M/S Hindholmen er den eneste eksisterende av sitt slag. Hindholmen står på RAs verneliste og er for tiden under utredning for mulig freding.

Båten er restaurert med støtte fra Riksantikvaren ved Bredalsholmen Fartøyvern-senter og Hardanger Fartøyvernsenter i perioden 1995-2005, og fremstår i dag autentisk slik den var på 1950-tallet. Blant annet er den originale maskinen fra 1954 fremdeles i drift om bord.

For å kunne benytte båten er man avhengig av å ha fartssertifikatet i orden. Dette har medført installasjon av en del moderne utstyr oppgjennom årene.
Nå har er et prosjekt gående for å prøve å få til mest mulig diskret montering ved bytting av tidsriktig armatur o.l., og montering av dette utstyret vil øke tryggheten vesentlig ved navigering av M/S Hindholmen. Utstyret som er om bord i dag er nesten 20 år gammelt og utviklingen på dette området har vært formidabel, både på ytelse, brukervennlighet og fysisk størrelse.

http://www.mshindholmen.no

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss