Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 3413 Averøy kirkelige fellesråd - Brannvarslingsanlegg ved Kornstad kirke

fikk på styremøtet 6. desember 2017 i Stiftelsen UNI kr. 100.000 til ovennevnte prosjekt

Kornstad kirke er en tømmerbygd langkirke. Kirken erstattet en stavkirke fra 1300-tallet som ble revet i 1871. Den nye kirken ble tømret sammen i Steinkjer, og etter å ha nummerert delene, ble den fraktet til Kornstad og satt sammen. Allerede 3. september 1871 ble den første ordinære gudstjenesten avholdt. Kirken har plass til 340 personer.

Averøy kirkelige fellesråd har forvaltningsansvar for kirker og gravplasser på vegne av de tre soknene Bremsnes, Kornstad og Kvernes i Averøy.

Kornstad kirke er den eneste av de tre soknekirkene på Averøy som ikke har montert brannvarslingsanlegg. Inntil i fjor manglet det også muligheter for å få slukket en eventuell brann i denne kirken, da det ikke var slukkevann i nærheten. Etter mange års venting på finansiering er dette nå kommet på plass. Nå ønsker de å sikre ytterligere ved å få montert brannvarslingsanlegg.

http://www.kirkeniaveroy.no

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss