Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 3358 Gamle Innvik Ullvarefabrikk - Utvidelse av sprinkleranlegget

fikk på styremøtet 30. august 2017 i Stiftelsen UNI kr. 114.500 til ovennevnte prosjekt

Bygda Innvik ligger på sørsiden av Nordfjorden og var kommunesenter frem til 1964 da Innvik kommune ble slått sammen med Stryn kommune. For å hindre riving av det store fabrikkanlegget vedtok Vikaneprosjektet i 1993 å etablere Stiftinga Gamle Innvik Ullvarefabrikk. Stiftelsen overtok eiendomsretten til både tomt og bygninger der Innvik Ullvarefabrikk hadde sin produksjon frem til 1971.

Fabrikkbygningen er et unikt bygg i tre og er en av de største trebygningene i Nord-Europa. Stiftelsens arbeid med å utvikle Gamle Innvik Ullvarefabrikk er basert på frivillig arbeidsinnsats. Stiftelsen er privat eiet av bygdefolket, og det er ingen styremedlemmer fra kommune eller andre offentlige instanser.

Gamle Innvik Ullvarefabrikk har etter hvert blitt et populært lokale for større private selskap som bryllup, konfirmasjon eller barnedåp. Det er etablert en vevstue i bygningen mot nord, der det er aktivitet med lokale vevere året rundt. Bygningen huser en helt spesiell atmosfære gjennom arkitekturen. Flere kunstutstillinger har blitt arrangert i denne flotte bygningen, med helt unike omgivelser.

Fylkeskommunen anser Gamle Innvik Ullvarefabrikker som et svært verdifullt regionalt kulturminne som det er viktig å ta vare på for framtida. Å utvide sprinkleranlegget er derfor helt nødvendig og pålagt for brann og sikkerhet.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss