Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 3347 Skattkammeret - Aktivitetskostnader og vedlikehold av sportsutstyr

fikk på styremøtet 30. august 2017 i Stiftelsen UNI kr. 50.000 til ovennevnte prosjekt

Skattkammeret har en visjon om at alle barn og unge skal ha mulighet til å ha en aktiv hverdag uten en prislapp som ekskluderer fra deltakelse.

Skattkammeret er en utlånssentral og drives av Stiftelsen Kirkens Bymisjon Oslo. Skattkammeret har siden oppstarten i 2010 utviklet seg fra å være et lokalt bydelstiltak til å være et åpent tilbud for alle i Oslo og omegn. Utlånssentralen tilbyr barn og unge gratis utlån av sportsutstyr, samt kostnadsfri deltakelse på idretts- og friluftslivsaktiviteter. Voksne kan leie utstyr til en rimelig penge, noe som gjør at hele familier får muligheten til å dra på utflukter sammen. På Skattkammeret kan familier låne alt fra langrennsski, slalåmski og snowboard til fotballsko, fiskestenger og telt.

Skattkammeret arrangerer aktiviteter for barn på asylmottak og enslige mindreårige asylsøkere. Dette er svært sårbare grupper som har stor gevinst av fysisk aktivitet for å kunne fokusere på noe annet enn en usikker framtid. Barna kommer fra land med krig og andre store utfordringer. Aktivitetene er viktig med tanke på integrering. Gjennom ulike aktiviteter får barna kjennskap til norsk kultur og normer, samt utvidet sosialisering og språktrening. Dette er derfor et område vi ser behov for å øke innsatsen i årene som kommer. I år er svømmetrening et stort satsningsområde.

http://www.bymisjon.no/skattkammeret

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss