Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 3336 Norsk Veteranskibsklub - D/S Børøysund - Sikkerhetsklarering av dampkjelen

...fikk på styremøtet 30. august 2017 i Stiftelsen UNI kr. 300.000 til ovennevnte prosjekter

Norsk Veteranskibsklub eier og driver lokalbåten Børøysund fra 1908 og slepebåten Styrbjörn fra 1910. Dette er landets to eneste originale kullfyrte dampskip som fortsatt er i drift i Norge. Norsk Veteranskibsklub er en ideell, upolitisk forening til bevaring av maritim kulturhistorie og skal virke til å bevare, samle opplysninger om, samt utbre interessen for og kjennskap til eldre dampskip og andre sjøverts transportmidler.

Børøysund tilhørte Vesteraalens Dampskibsselskab (VDS) og tjenestegjorde som lokalbåt i Nordland i mange tiår, men har i dag tilhold i Oslo. Det har alltid vært et mål å vise frem skipet langs hele kysten og skipet har derfor vært flere ganger langs norskekysten, nærmere bestemt til Vestlandet og til Nord-Norge senest i 2016.

Børøysund er landets eneste originale kullfyrte passasjerdampskip som fortsatt er i drift i Norge, og har dampkjele fra 1908. Denne må nå sikkerhetsklareres.

http://www.nvsk.no

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss