Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 3335 Norsk Veteranskibsklub - D/S Børøysund og D/S Styrbjørn - Oppgraderingskurs og sertifisering av redningsflåter

fikk på styremøtet 30. august 2017 i Stiftelsen UNI kr. 250.000

Norsk Veteranskibsklub eier og driver lokalbåten Børøysund fra 1908 og slepebåten Styrbjörn fra 1910. Dette er landets to eneste originale kullfyrte dampskip som fortsatt er i drift i Norge. Norsk Veteranskibsklub er en ideell, upolitisk forening til bevaring av maritim kulturhistorie og skal virke til å bevare, samle opplysninger om, samt utbre interessen for og kjennskap til eldre dampskip og andre sjøverts transportmidler.

Børøysund tilhørte Vesteraalens Dampskibsselskab (VDS) og tjenestegjorde som lokalbåt i Nordland i mange tiår, men har i dag tilhold i Oslo. Det har alltid vært et mål å vise frem skipet langs hele kysten og skipet har derfor vært flere ganger langs norskekysten, nærmere bestemt til Vestlandet og til Nord-Norge senest i 2016.

Slepebåten Styrbjørn ble bygget ved Gøteborgs Nya Verksted i 1910. Frem til 1963 opererte skipet under svensk flagg på havnen i Narvik der skipet assisterte malmbåter. Veteranskibsklubben kjøpte skipet i 1979 og tok tilbake skipets originale navn. En trofast dugnadsgjeng har arbeidet i mange år for å restaurere skipet tilbake til opprinnelig stand. I 2005 lyktes det å få skipet i drift med nødvendige sertifikater.

Etter den nye forskriften fra Sjøfartsdirektoratet og innskjerping av reglene for godkjenning av mannskap, må mannskapet på oppgraderingskurs slik at sertifikatene ikke utgår. I tillegg må det kjøpes inn nye redningsdrakter til D/S Styrbjørn samt sertifisering av redningsflåter til begge skip.

http://www.nvsk.no

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss