Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 3286 Norsk Folkemuseum - Utstillingsmontre for utstillingen TidsRom

fikk på styremøtet 7. juni 2017 i Stiftelsen UNI kr. 2.000.000 til ovennevnte prosjekt

Norsk Folkemuseum ble grunnlagt i 1894 og tar vare på store samlinger av gjenstander, bilder og arkivalia fra hele Norge. Museet har et rikt programtilbud og tilbyr aktiviteter for barn og familier. Museet har rundt 250.000 besøkende hvert år. Kong Oscar IIs samling, som regnes som verdens første friluftsmuseum, er en del av Norsk Folkemuseum.

Fra Norsk Folkemuseum ble grunnlagt har museet hatt som mål å gi et bredt bilde av dagliglivet i Norge og å vise samspill mellom samfunn, kultur og natur. En sentral oppgave for museet er å belyse spørsmål knyttet til hva det vil si å være norsk og til hva som konstituerer det norske i takt med endringer i samfunnet. Ikke minst er dette blitt aktualisert gjennom de siste tiårenes endringer i befolknings sammensetning.

Museet inngår i stiftelsen Norsk Folkemuseum som også omfatter Bogstad Gård, Bygdø Kongsgård, Eidsvoll 1814, Ibsenmuseet og Norsk Maritimt Museum.

Utstillingen TidsRom bygger på Norsk Folkemuseums store samlinger knyttet til by- og embetsmannskultur fra reformasjonen og frem til 1914. Målet er å gi økt forståelse for hvordan det moderne Norge vokste frem under vesentlig innflytelse fra disse miljøene.

http://www.norskfolkemuseum.no

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss